fbpx

Divlja molitva

 

„Znojiti se znači moliti – prenijeti na dar najintimniji dio sebe. Znoj je sveta vodica, molitvena krunica od tekućih perli koje otpuštaju vašu prošlost, on je pomazanje svih vaših dijelova u vatrenom krštenju.“ Gabrielle Roth

 

Moliti znači  srcem žudjeti, dušom željeti, duhom prizivati – novi posao, partnera, završetak braka, trudnoću, preseljenje, vodstvo, mir, novac, ozdravljenje, povratak u tijelo, pronalazak doma. Plesti znači iznojiti svoje molitve i pronaći jasnoću u njima.

Ples je divlja molitva jer tijelo ne možemo kontrolirati. Tijelo će nas zavesti da zavolimo njegovu mudrost i pokazati nam put, koji svjesnim umom nikada nećemo moći doseći.

Ovo istraživačko putovanje traje pet tjedna. Grupa je zatvorena. To znači da nitko novi ne može ući nakon što se formira. Broj članova grupe je ograničen. U ovakvom radu je važno stvoriti siguran, intiman prostor za dijeljenje, zrcaljenje i istraživanje.

Grupa čini posebno tijelo. Moj zadatak kao voditeljice je da plešem s njim, da ga izazivam, zavodim i guram ga mrvicu preko ruba, ali nikada predaleko.

Rad se zasniva na terapiji pokretom baziranoj na metodi pokreta 5Ritmova Gabrielle Roth, art terapiji i teoriji objektnih odnosa. Ciklus radionica je strukturiran i svaka je seansa posvećena jednom ritmu: tečnom, stakatu, kaosu, lirskom i dubokoj tišini. Ujedno, Ritmovi su tu kao učitelji, čarobni tepih koji će nas odvesti u drugu stvarnost gdje nesvjesno nadilazi svjesno.

Možete očekivati vježbe u paru, maloj i velikoj grupi. Naravno, dio ćete vremena provesti sami sa sobom. Razgovarati ćemo, plesati, kreirati rukama, pisati i čarobirati na bezbroj drugih načina.

Prethodno plesno iskustvo nije potrebno. Na ovim radionicama mogu sudjelovati baš svi. Ako dišete i možete pokrenuti barem jedan dio tijela, ovo je je mjesto za vas.

„…usidrena u stare pravocrtne
tračnice svoje
ruku raširenih poput krila u plesu
raskidam sa stavovima
isprike.“

Cora Greenhill

 

 

 

Tražite nešto drugo?

Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija je dublji i zahtijevniji emocionalni proces u kojem je ključna stvar odnos između terapeuta i klijenta.

Partnerska psihoterapija

Savjetovanje ima za cilj razviti bolju komunikaciju i suosjećanje, dok proces psihoterapije dublje mijenja partnerski odnos i ono što dvije individue donose u njega.

Online psihoterapija

Psihoterapija putem Skypa za one kojima je ova usluga nedostupna s obzirom na mjesto života ili nepoznavanje jezika.

Vodič za psihoterapiju

Sve što trebate znati prije prvog susreta na jednom mjestu.