Online program za stručnjakinje pomagačkih zanimanja “OsnaŽena”, modul 1

 

 • Stručnjakinja ste koja radi u pomagačkim zanimanjima, volite svoj posao i dajete sve od sebe, ali imate dojam da sve manje ostaje za Vas. Osjećate da ste često preplavljeni emocijama i blizu pucanja ili burnouta jer ne uspijevate sebe staviti na prvo mjesto.
 • Osjećate da trebate dublje razumijevanje sebe i svojega posla. Željeli biste naučiti alate od osobe koja je prolazila isto, a koji će vam pomoći da se bolje nosite s profesionalnim izazovima.
 • Želite se osjećati samopouzdano, osnaženo, sigurno i kompetentno umjesto bespomoćno, konfuzno, neuspješno i na rubu živčanog sloma.

Program OsnaŽena osmišljen je upravo za Vas.  Program se odvija online i počinje 29. studenog 2021. godine. Kroz osam tjedana vodit će Vas kroz osam glavnih tema gdje ćete naučiti povezati se sa sobom na dubljoj razini, kako prepoznati svoje potrebe i potencijale, kako sebe staviti na prvo mjesto, kako tražiti potrebno, kako pronaći svoj profesionalni identitet, kako izgraditi zdrave granice, kako reći „ne“ bez krivnje i grižnje savjesti, kako povećati samopoštovanje i još puno toga.

 

TEME PO TJEDNIMA:

 1. Tjedan: Naša fiziologija je naša psihologija. Ovdje ćemo se baviti pitanjima odakle dolazim, što sam naučila od svojih roditelja u djetinjstvu, koja su moja vjerovanja o sebi, sigurnosti, životu, ljudima, pomaganju, poslu, novcu i vremenu. Koji su moji životni obrasci koji mi više ne služe?
 2. Tjedan: Tko sam? Kako bismo doznali tko smo zapravo, moramo proći kroz sve slojeve koji nismo mi. Identitet se sastoji od podidentiteta koji se stvaraju od ranog djetinjstva do kasne adolescencije i odraslosti. Istraživati ćemo rodni i spolni identitet pa sve do profesionalnog identiteta koji nam je u ovoj priči najvažniji.
 3. Tjedan: Uloge koje igram. Naše uloge nismo mi. Ipak, pokušati ćemo ih osvijestiti, razumjeti što nam one znače, zašto su tu i koja je njihova funkcija. Pokušati ćemo im dati svrhu i cilj te iskoristiti najbolje od njih.
 4. Tjedan: Život ispod maske. Naše maske imaju energiju koja ima svoju svrhu. Usudit ćemo se pogledati tko je ispod maske i koja je svrha svake maske koju nosimo.
 5. Tjedan: Putovanje do autentičnog „ja“. Putovanje kroz sve što nismo mi je ovdje završeno. Tko smo kad se skinu sve uloge, maske, slojevi? Imamo li hrabrosti biti ono što doista jesmo i na taj način osloboditi energiju za slobodan i kreativan život?
 6. Tjedan: Kako izgraditi zdrave granice? Ovo je važna tema za stručnjakinje pomagačkih zanimanja. Imati zdrave granice prvenstveno u odnosu na sebe, osnovni je preduvjet kako bismo mogli efikasno i sa zadovoljstvom raditi svoj posao.
 7. Tjedan: Kako reći „ne“ bez osjećaja krivnje ili grižnje savjesti. Ovdje je riječ o granicama koje postavljamo u odnosu na druge. Ako sebe i svoje mentalno zdravlje stavimo na prvo mjesto, ako smo svjesni svojih potreba, kapaciteta i mogućnosti, ovo nam neće biti teško. Ovdje između ostaloga učimo, kako se zaštititi. Kako navući nevidljivi plašt i zaštiti svoje emocije. Jer mi smo samo ljudska bića. I ako mi to ne napravimo, nitko to neće učiniti za nas.
 8. Tjedan: Koji je moj sljedeći korak? Važno je postaviti namjeru, odrediti cilj i fokus svojeg daljnjeg djelovanja. Za neke će to biti nastavak programa, za druge individualna psihoterapija, za treće promjena profesionalnog smjera.

BONUS 9. TJEDAN: Kolaž namjere. Ovo je najkreativniji od svih tjedana, a koristit ćemo izuzetno moćan alat u postavljanju željenih ciljeva. Ovo će Vam pomoći da i nakon programa ostanete fokusirani u svojoj namjeri. Vjerujem da ćete uživati!

 

„…odbaci sva očekivanja, pretpostavke i sve predrasude. Ono što je čarobno je da dobivam odgovore i prije nego postavim pitanja. Uvijek otkrijem nešto novo, nekad zastrašujuće, nekad očaravajuće. …ne znam na kojem drugom mjestu tj. kojim drugim oblikom rada na sebi bi nešto takvo bilo moguće.“ (Ana, odgojiteljica)

 

ZA KOGA JE PROGRAM “OsnaŽena?”

 • Za psihologinje, pedagoginje, logopedinje, socijalne pedagoginje, liječnice, medicinske sestre, njegovateljice, primalje, socijalne radnice, pravnice, odgojiteljice u dječjem vrtiću, odgojiteljice u dječjim domovima, učiteljice, nastavnice, osobne asistentice, coach trenerice, fizioterapeutkinje, aromaterapeutkinje, fitoterapeutkinje i slično.
 • Program možete upisati i ako ste majka koja se brine o djeci i starijim članovima obitelji.


PROGRAM:

Mjesto: Zoom platforma. (Ako niste u mogućnosti prisustvovati, moći ćete kasnije pogledati snimku.)

Termini: Ponedjeljkom, od 18. listopada do 06. prosinca 2021. godine , od 19:00 do 20:30 sati

Trajanje: 8 tjedana + 1 tjedan bonus

STRUKTURA:

Tematsko predavanje u PowerPointu

Metode koje koristim: biblioterapija, dijagnostički crtež, somatske vježbe, grupni proces, pitanja i odgovori

Radne materijale sa zadacima dobit ćete svakog tjedna i kroz njih ćete dodatno moći proradi teme. Radne listove pregledavam osobno do sljedećeg susreta te šaljem refleksiju.

Zatvorena Facebook grupa je mjesto na kojem imate priliku dobiti odgovor na sva pitanja. Facebook grupa ostaje zauvijek. Cilj je izgraditi zajednicu stručnjakinja pomagačkih zanimanja koja će biti podrška za osobni i profesionalni rast i razvoj.

Modul OsnaŽena prvi je modul od tri iz programa za stručnjakinje pomagačkih zanimanja. Cilj prvog dijela programa je da se stručnjakinje povežu sa sobom, osvijeste svoje potrebe, prihvate svoje dobre i loše strane, osvijeste svoje granice, razviju integritet, profesionalni identitet i otpornost te da se osnaže.

Drugi modul nas uči kako imati bolje odnose s drugima, a treći kako bolje funkcionirati u zajednici.

Moguće je upisati samo prvi modul, bez obaveze daljnjeg sudjelovanja. Uspješni završetak prvog modula preduvjet je za nastavak programa u drugom modulu.

Više informacija uskoro.


PRIJAVE:

Prijave su obavezne i primaju se do 10. studenog 2021. godine. Naknadne prijave nisu moguće.

 

PRIJAVI SE

 

Prijavnica: https://docs.google.com/forms/d/17qFG1Q4EcLtBQTo4V9Lzt5qmQTdNtfbqqxCTa0RjQb0/edit

Prije ispunjavanja prijavnice, obavezna je Zoom konzultacija ili telefonski razgovor u trajanju od 20 min. Cilj konzultacije/razgovora je upoznavanje te mogućnost postavljanja pitanja, na osnovu čega možete procijeniti da li je ovaj program za vas.

Za konzultacije se možete prijaviti ovdje, nakon prijave dobivate email s potvrdom i nakon toga čekate moj poziv.

Razgovor Vas ne obavezuje da se uključite u program.

Ukoliko želite Zoom konzultacije molimo da nam javite na e-mail na info@igorb36.sg-host.com kako bi vam poslali link na vrijeme.

Besplatne Zoom konzultacije/telefonski razgovor je isključivo za nove klijentice koje nikada prije nisu radile sa mnom. One su za Vas i ako želite započeti individualnu psihoterapiju, a imate dodatna pitanja.


CIJENA I PLAĆANJE:

Cijena: 1.850 kn

Plaćanje je potrebno izvršiti preko transakcijskog računa, unaprijed. Uplatom osiguravate svoje mjesto u grupi.

Grupa ima ograničeni broj članica. Jednom kada grupa započne s radom, nitko novi više ne može ući u grupu.

Ako odustanete tijekom trajanja programa, povrat novaca nije moguć.

„Mislim da jako voliš svoj posao, a kako su tvoj posao ljudi, rekla bih da ponajprije voliš ljude, a taj duboko respekt koji osjećaš za svaku od nas pojedinačno je nešto što se ne može sakriti. Često se zateknem kako razmišljam kako bi danas izgledao moj život da sam u vrtiću i školi imala nekoga kao što si ti za odgajatelja, učitelja… (Aleksandra, studentica pedagogije)

 

O VODITELJICI:

Sandra Karabaić, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja.

Imam osamnaestogodišnje iskustvo rada u pomagačkim zanimanjima. Radila sam u odgojnom domu, dječjem vrtiću, osnovnoj školi, Psihijatrijskoj bolnici i neprofitnoj organizaciji.

Privatnu praksu imam od 2009. godine. Od tada radim individualnu i partnersku psihoterapiju. Imam iskustvo vođenja grupa terapije pokretom i plesom te biblioterapije, koje ženama i stručnjakinjama pomažu osnažiti sebe osobno i profesionalno.
Nekoliko godina sam vodila i radionice za odgojiteljice u dječjem vrtiću.
Osim formalnog obrazovanja socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, završila sam edukaciju iz Integrativne psihoterapije, trening (5Ritmova) Terapije pokretom te dvogodišnju edukaciju iz Psihoterapije pokretom i plesom.

Članica sam raznih strukovnih udruga, hrvatskih i europskih.

Ovaj program sam pokrenula jer sam se i sama na početku svojeg profesionalnog puta susrela s mnogim izazovima. Alate sam učila usput kroz neformalno obrazovanje, radionice i tečajeve. Tijekom tog procesa od velike važnosti su bi bile supervizija i intervizija. Smatram da su formalno obrazovanje kao i kasnije stručno usavršavanje usmjereni prvenstveno na struku. Zaboravlja se da smo mi ljudska bića koja se u radu s drugim ljudima susreću s mnogim emocionalnim izazovima te da na tom mjestu nedostaje podrška koju želim stvoriti ovim programom.
Imam želju prenijeti stečeno znanje na druge kako ne bi prolazili usamljenički put koji sam sama prošla.

Više o meni pročitajte ovdje.  Što možete očekivati u radu sa mnom istražite na ovom linku.

VIŠE INFO:

info@igorb36.sg-host.com ili 0917251 3748.

https://psihoterapija-rijeka.com

 

PRIJAVI SE

 

 

 

Profesionalna pomoć za probleme osobne i emotivne prirode

Rezervirajte termin        Pošaljite upit

Sviđa vam se članak? Pretplatite se na besplatan newsletter.