fbpx

EDUKATIVNO-ISKUSTVENI ONLINE GRUPNI PROGRAM

Anksioznost – nisi sam(a)!

Sprijateljite se sa svojom anksioznošću, naučite slušati njezine poruke i osjetite dugo željenu slobodu.
Ovaj edukativno-iskustveni online program je za vas ako ne znate izaći iz petlje anksioznosti koja je preuzela moć nad vašim životom.
Program donosi edukaciju, razumijevanje, prihvaćanje, osnaživanje, radne zadatke i transformaciju
kroz vođeni proces, uz punu podršku voditeljice.

Osjećate li stalnu preplavljenost tjeskobom i strahom ili imate panične napade? 

Osjećate nelagodu u prisustvu drugih ljudi?

Plašite li se iznenadnog znojenja,  drhtavice, mučnine, vrtoglavice, lupanja srca ili aritmije?

Iz prošlosti se prisjećate zastrašujućih trenutaka, a u budućnosti zamišljate najgore scenarije?

 

Znam kako je biti zarobljen(a) u vlastitom tijelu, u neprekidno crnim mislima, bojati se kontakta s ljudima i stalno očekivati najgore. Vjerujem da je sve što želite pronaći mir i sigurnost, osjećaj slobode i ponovno imati sretne misli.

Ovaj online grupni program u trajanju od pet tjedana (+1)  osmislila sam na temelju dvadesetogodišnjeg individualnog rada s nekoliko stotina osoba koje pate od različitih vrsta anksioznosti i paničnih napada.  

„Ti nisi tvoja anksioznost“.

Simptomi su tu da nam skrenu pažnju na dio našeg bića koji je zaglavio. To je dio nas koji traži pažnju, viče “upomoć” i pri tom je sve glasniji. I vikat će sve dok napokon ne dobije našu pozornost, vrijeme i energiju. 

Shvatimo li anksioznost kao prijateljicu, dobit ćemo priliku susresti se sa svojim potrebama, potisnutim emocijama i željama. Moći ćemo raditi na sebi i osnažiti se. Anksioznost neće nestati, ali ćemo mi imati moć.

Vjerujem da se problem i rješenje nalaze unutar nas samih. Ovaj program je ovdje kako bi vam pokazao put prema slobodi od tjeskobe, panike i negativnih misli.   

Ovaj edukativno-iskustveni online program je za vas ako duže od šest mjeseci patite od: tjeskobe, nemira, nervoze, napetosti, nesanice, zabrinutosti, strahova, paničnih napada, problema s apetitom, nemirom, tenzijom i osjećajem stisnutosti (ako imate osjećaj da ne živite punim plućima nego samo preživljavate). 

Nakon ovog programa osjećati ćete se mirnije, snažnije, staloženije, sretnije, slobodnije i bezbrižnije. Imati ćete bolje razumijevanje sebe i naučiti ćete mnoge strategije podrške.

Ovaj program nije psihoterapija i nije zamjena za psihoterapiju. 

Što očekivati od programa?

  • 1. KORAK: Upoznati ćete svoju anksioznost i doznati i kako ona radi za vas.

 

  • 2. KORAK: Istražiti ćete odakle dolazi vaša anksioznost. Naći ćete razumijevanje i suosjećanje za sebe. Otkrit ćete što simptomi govore. Ali prije svega, naučit ćete slušati ih i čuti. Upoznati ćete svoje strahove i otkriti kako se sigurnost nalazi u vama, a ne u izvanjskim stvarima i drugim osobama.

 

  • 3. KORAK: Identificirati ćete stare, razorne obrasce razmišljanja. Naučiti ćete novi načine gledanja na stvari, događaje i ljude koji će vam pomoći prevladati tjeskobu i strahove. Naučit ćete jednostavne i primjenjive tehnike relaksacije, minduflnessa i rasterećenja od tjelesnih simptoma. Upoznati ćete “okidače” svoje anksioznosti i nauči biti brži od njih. 

 

  • 4. KORAK: Sada kad ste naučili podržati sebe, naučit ćete bliske osobe kako da budu vaši pomagači. Konačno, vrijeme je da upoznate novog(u) Sebe!

Kako će program izgledati?

Bonus samo za ovu grupu polaznika dodala sam pojačani, individualni rad u Grupi podrške. To znači da ćemo se jednom tjedno družiti na Zoom pozivima kako bih bolje osjetila Vaše potrebe te kako biste dobili maksimalnu podršku koja Vam je potrebna.

GRUPA PODRŠKE
(ZOOM POZIVI UŽIVO 1 x tjedno)

Petkom u 18:00 sati imati ćemo Grupu podrške putem Zoom-a. 

Ovdje ćete imati priliku osjetiti da niste sami, podijeliti svoje misli, dvojbe i osjećaje s drugima te dobiti podršku grupe. 

Ja ću odgovarati na sva pitanja koja ćete imati priliku postaviti unaprijed u zatvorenoj Facebook grupi ili u realnom vremenu. 

Nije važno da li ćete tijekom ovog druženja nešto (mudro) reći, važno je da ste tu. Petkom smo zajedno i podržavamo jedni druge. Ovo je ključni i najvrjedniji dio programa.

EDUKATIVNA PLATFORMA

Program je dostupan na online platformi kojoj možete pristupiti kada vama odgovara.

Program je podijeljen u pet modula s radnim materijalima, anketnim upitnicima i listama procjene.

Video i radni listići vode vas kroz teoriju i praksu, korak po korak. Dostupnost edukativnoj platformi imate šest mjeseci od datuma početka programa. 

RADNI MATERIJALI

Precizno odabrane vježbe vodit će vas od osjećaja tjeskobe, straha i zaglavljenosti do osjećaja sigurnosti, slobode i mira. Sve je savršeno organizirano i prilagođeno kako bi s lakoćom mogli učiti, napredovati i mjeriti svoja postignuća. Sve materijale s platforme možete skinuti na računalo i printati više puta. Također, odgovarati na pitanja možete direktno u dokumentu na računalu.

PRIVATNA FACEBOOK ZAJEDNICA

Ovo je dodatni i vrlo vrijedan resurs na vašem putovanju od osjećaja anksioznosti do osobne slobode. Ovdje ćete s drugima moći podijeliti kako se osjećate, postaviti pitanja te dobiti motivaciju i inspiraciju koju će voditeljica dijeliti s grupom.

 

Prvi korak je da ispunite prijavnicu: 

Nakon što zaprimim prijavnicu i ako nikad prije niste radili sa mnom, dogovorit ćemo 45 – minutni intervjuu (uživo ili online) kako bismo zajedno otkrili je li ovaj grupni online program pravi izbor za vas.

Uplatom preko transakcijskog računa osiguravate svoje mjesto u grupi. 

Grupa ima ograničeni broj članova.

Rad u grupi: Program se odvija u maloj, zatvorenoj grupi. Vaše mjesto je samo vaše i ne može se zamijeniti.

Prije početka programa potpisujemo ugovor koji definira naša međusobna prava i obaveze kao i pravila grupnog rada.

Cijena: 225 Eura

Ovaj iznos je plativ unaprijed preko transakcijskog računa na temelju ponude koju ćete dobiti e-mailom.

Pristupne podatke  imate u trajanju od 6 mjeseci od početka programa.

Odustajanje od programa: Ukoliko iz bilo kojeg razloga odustanete od programa, povrat novaca nije moguć. Na ovaj način osigurava se daljnji rad grupe.

O voditeljici: Sandra Karabaić, psihoterapeutkinja

Proteklih dvadeset godina pomažem pojedincima riješiti se anksioznosti i paničnih napada, pronaći jasnoću i mudrost u odnosima, pronaći slobodu, smisao i uživanje u svakodnevnom životu. U svojem radu spajam um i tijelo te koristim brojne kreativne alate.

Nudim individualne psihoterapijske seanse (uživo i online), radionice putem pokreta i plesa, terapijskog pisanja
(biblioterapije) te online programe.

U slobodno vrijeme putujem, plešem i pišem.

Imam najvažnije diplome iz sljedećih područja:

Socijalna pedagogija
Integrativna psihoterapija
(5 Ritmova) terapija pokretom i plesom

Što kažu klijenti?

„Program je po meni potpuno pogođen!. Odličan! Bilo je baš ono što mi je bilo potrebno. Svidjelo mi se što je više prakse, a manje informacija."

„Program je apsolutno za preporuku jer smatram da za rad s anksioznošću je potrebno jedno dublje razumijevanje sebe, svojih mentalnih i emotivnih obrazaca, odnosa s okolinom, kroz što te ovaj program vodi putem radnih zadataka. isto tako količina podržavajućih vježbi i somatskih tehnika je ogromna i dobar je putokaz svima koji si žele pomoći. Smatram da je ovo stvarno cjelovit program.

„Program bih preporučila drugima jer se nakon završetka istoga, puno bolje razumije svoja anksioznost i dobije se jako puno konkretnih savjeta kako se nositi s njome."

„Preporučila bih ovaj program svima koji se bore s anksioznošću - bilo da su na samom početku suživota s njom ili su već dalje dogurali u individualnoj psihoterapiji. I jedni i drugi mogu dobiti vrijedne uvide, dobiti poticaj da rade na sebi, da ima smisla truditi se i da će biti bolje. Hvala vam na svemu ali posebno na vježbama iz bilježnice. Iskreno su mi promijenile neke velike životne stvari :)"

„Program bih preporučila drugima upravo zbog Vas Sandra. Kvaliteta, stručnost, ljubaznost, uvijek ste spremni pomoći."

„Program bih preporučila svima koji se bore s anksioznošću jer vas vrlo nježno i oprezno protrese, da vam nove uvide, pomaže da bolje shvatite što vam se događa, ali i otkriva načine što još možete učiniti za sebe. Od srca vam hvala na posvećenosti, interesu, otvorenosti, nježnosti i jakoj empatiji tijekom programa. Nadam se da ćete opet imati nešto slično jer mi je jako ugodno biti u vašem društvu i podržavajućoj atmosferi koju stvorite u grupi."

Često postavljana pitanja:

Dva sata tjedno sasvim je dovoljno da budete uključeni u bitne odrednice programa. Online lekcijama možete pristupiti kada vama odgovara. Facebook grupi također možete pristupiti kada imate pitanja ili želite podijeliti nešto s grupom. Važno bi bilo da sudjelujete u Grupi podrške tj. Zoom pozivima uživo petkom jer ćete tamo dobiti individualnu podršku koju trebate.

Pristup programu traje 6 mjeseci od dana početka programa. Pristup programu je ograničen jer vas na taj način potičem da sudjelujete u njemu i napravite željenu promjenu.

Ovaj program je edukativno-iskustveni program. Nikako nije zamjena za individualnu ili grupnu psihoterapiju, iako ćemo se u Grupi podrške držati nekih psihoterapijskih principa.

Grupa podrške je osmišljena kao mjesto online susreta gdje u sigurnom prostoru možete podijeliti što vas muči, tražiti pomoć za pojedine zadatke i pitati pitanja. Ovo je mjesto na kojem ćete se uvjeriti da niste sami i dobiti potrebno razumijevanje svojih problema. Ono što se dijeli u Grupi podrške, ostaje u grupi i ne smije se dijeliti s drugim osobama.

Razumijem da neki od vas imaju socijalnu anksioznost i da vam nije ugodno pričati pred drugima. Svatko se može uključiti onoliko koliko se osjeća ugodno. U redu je samo prisustvovati Grupi i ne pričati.

Na ovom mjestu možete također pitati pitanja i dobiti odgovore od članova programa. Biti ću svakodnevno prisutna u grupi, stavljati ću dodatne inspiracije i podsjetnike, ali neću odgovarati na pitanja ako to nije nužno. Na pitanja ćete dobiti odgovore petkom u Grupi podrške (Zoom poziv uživo).

Na ova i slična pitanja zajedno ćemo naći odgovore tijekom 45-minutnog razgovora prije početka samog programa. Ovo dodatno i važno vrijeme izdvajam kako bismo bili sigurni da ste na pravom mjestu u pravo vrijeme.  Također, važno mi je znati da će grupa funkcionirati uspješno tj. da će moći biti sigurno mjesto za jer je to jedna od osnovnih ljudskih potreba. 

Nakon završetka programa svatko će individualno dobiti savjet o mogućem sljedećem koraku. Mogućnosti ima mnogo, ali zajedno ćemo odlučiti što je za vas najbolje i moguće.

Ne, ovaj program ne daje povrat novaca. Umjesto ovoga, postoji jasna i snažna selekcija kandidata za program u koji ulažem svoje znanje, vrijeme i energiju kako bi kreirala grupu visoko motiviranih pojedinaca koji će imati kapacitet povezati se i  ostvariti promjenu.

„Ono što ne mijenjaš, biraš.“

Kontaktirajte me