#22 Čitalački Online Klub (Biblioterapija)

“Ako ne poznajete drveće, možete se izgubiti u šumi. Međutim, ako ne poznajete priče, možete se izgubiti u životu.” 

Obožavate li čitati? Imate sposobnost uživjeti se u likove i proživljavati njihove emocije? Skloni ste analizirati i prepoznajete da Vam je život postao brži i površniji nego biste to htjeli? Znate li da analizom i čitanjem možete “proraditi” emocije i situacije koje Vam se dešavaju. Pozivam Vas da se priključite novoj grupi Biblioterapije koja počinje u travnju 2021. godine!

Biblioterapija je online čitalački klub, grupni autorski program psihoterapeutkinje i spisateljice Sandre Karabaić, koji traje osam tjedana. Kreiran je da svima nama koji volimo čitati, ali i raditi na sebi, na podržavajući i zabavan način pruži priliku da nađemo odgovore na pitanja koja nas kopkaju te ih primijenimo u svakodnevnom životu.

Biblioterapija pomaže da nesvjesne konflikte učinimo svjesnima i da iracionalna ponašanja stavimo pod nadzor, a sve to uz čitanje izabranih djela i razgovora s educiranom psihoterapeutkinjom. Svakoga tjedna uz izabranu kratku priču suvremene književnosti imate priliku promišljati o sebi, životu, svijetu i drugima kroz odgovore na pitanja koja su postavljena uz svaku priču. Nakon toga se uključujete u grupni proces, reagirate na odgovore drugih članova grupe, ali i oni pišu kako se osjećaju vezano za vaše odgovore. Razvija se moderirani dijalog u kojem sudjelujete onoliko koliko želite tj. koliko se osjećate ugodno.

AKO ŽELITE/TRAŽITE RAD NA SEBI PRILAGOĐEN VAMA, ONDA JE OVO PROGRAM ZA VAS.

 

Kako izgleda Biblioterapija?

Nakon prijave, u tjednu prije početka programa dobivate e-mail s detaljnim uputama i pravilima grupe.

Tijekom osam tjedna, svake nedjelje u zatvorenoj Skype grupi dobivate kratku priču za taj tjedan.

Posebno za vas biram suvremene, interesantne i intrigantne priče koje pokreću psihički, emocionalni proces. Vaš zadatak je pročitati priču i do četvrtka odgovoriti u grupi na pet pitanja koje ćete dobiti uz priču.

Paralelno, tijekom tjedna otvara se grupni proces u Skype chatu koji traje do nedjelje, kada ga voditeljica sumira i daje refleksiju grupi.

U nedjelju navečer dobivate novu priču i novih pet pitanja. Jedan tjedan, jedna kratka priča, jedan ciklus.

Tijekom devet tjedana, svaki sudionik ima pravo po potrebi, na jednu online seansu s voditeljicom u trajanju od četrdeset i pet minuta, a u slučaju dublje prorade procesa.

“Naši razgovori su mi dali novu perspektivu, edukativnu… ali me naša struktura natjerala da u ovom potpuno nespecifičnom dobu nađem vremena baš za sebe, prostora da osjetim osjećaje, neku tišinu, da čujem svoje vlastite misli…čini mi se da sam to možda zaboravila, kad se radi o meni”. -S.A., Split

“Puno zanimljivih priča, zbog kojeg ćemo, na neki način zauvijek ostati povezane.” – D.L., Split

Najviše mi se dopalo kada polaznice dele svoje lične priče koje nemaju veze sa pričom. Ljudska ranjivost i otvaranje. Različitost doživljaja ostalih sudionica, njihov način razmišljanja, njihova iskustva, iščekivanje da pročitam njihove odgovore, komentari ostalih.
Mislim da si ti Sandra divan i više nego posvećen predavač.

L.S., Beograd

 

O VODITELJICI

Sandra Karabaić je psihoterapeutkinja i spisateljica koja već sedamnaest godina pomaže hrabrim i kreativnim pojedincima postati najbolja verzija sebe. S klijentima i grupama stvara odnos pun povjerenja, empatije i iskrenosti. Pomaže, podržava i ohrabruje pojedince stvoriti sretniji život i raditi bolje izbore u budućnosti. Nudi individualna savjetovanja, psihoterapijske seanse te kreativne radionice putem pokreta, plesa i kratkih priča.

 

PROGRAM:

Trajanje: Osam tjedan, od 12. rujna do 07. studenog 2021. godine

Grupa: Grupa ima ograničeni broj članova.

Prijavnica: Na email info@igorb36.sg-host.com pošaljite ime i prezime, email, Skype račun i grad i državu odakle dolazite. Ili jednostavno ispunite https://forms.gle/gpCwzaNzPkdtmdP4A.

Preduvjet za uključivanje u grupu je inicijalni intervju s voditeljicom uživo, mobitelom ili preko Skypa (ukoliko se ne poznajemo od ranije).

Komunikacija u grupi će se odvijati preko Skype programa pa ga trebate instalirati, ako ga nemate. Jednostavno je, možete ga imati na svim uređajima.

Rok za prijavu: Ponedjeljak, 06. rujna 2021. godine. Plaćanje je avansno. Uplatom nakon inicijalnog intervjua garantirate mjesto u grupi.

Cijena: 750 kn.

Plaćanje: Uplatu je moguće izvršiti isključivo preko opće uplatnice ili netbankinga.

Podaci za uplatu:  Sophia, obrt za usluge, Janka Polić Kamova 63, 51000 Rijeka, IBAN:HR 3924020061140304360  Erste&Steiermarkische bank d.d. Račun ćete dobiti odmah po uplati putem e-maila.


BONUS:

  • Jedno besplatno online savjetovanje putem obrasca Pitajte psihoterapeuta
  • Jedna seansa savjetovanja ili individualne psihoterapije već je uključena u ovaj program
  • Nastavak biblioterapijskog rada u peer grupi bez naknade

Za više informacija stojim na raspolaganje na info@igorb36.sg-host.com ili 091/251 3748.


ZAŠTO BIBLIOTERAPIJA?

Biblioterapija je portal za ulaz u skriveni, emocionalni svijet. Likovi u kratkim pričama osjećaju što i mi. Žive živote slične našima. Progovaraju o onome za što ne nalazimo riječi. Nesvjesno se identificiramo s njima. Projiciramo osjećaje na njih. Postajemo svjesni nesvjesnoga. Doživljavamo katarzu i dobivamo važan uvid o sebi.

Biblioterapija je čudesan proces ljuštenja slojeva ljudskosti. Književno djelo je most prema drugom ljudskom biću. Prolaz kroz i prema suosjećanju, oprostu, izražavanju ljutnje, proživljavanju gubitka, priznavanju usamljenosti, dozvoli za uživanje. Svi smo pomalo zaglavljeni u svojim emocionalnim obrascima. Književno djelo nas potiče da rastemo, mijenjamo se, širimo svijest, verbalni i emocionalni rječnik. Rušimo zidove, predajemo se, borimo, navijamo, gradimo svjetove, maštamo, zamišljamo, proživljavamo. Čitanje je ljekovito. Čak su i stari Grci i Egipćani knjižnice nazivali “mjestima za ozdravljenje duše.”

Biblioterapija se odvija u grupi. Grupa je svijet u malom. Sresti ćete razne likove. Istina, u virtualnom svijetu, ali likove od krvi i mesa. Sresti ćete djeliće svojih odraza u ogledalu i počet ćete nešto osjećati prema njima. To je u isto vrijeme zastrašujuće, ali i uzbudljivo. Stvarno je i živo. A takvi želimo biti, zar ne? Živi. Biblioterapija je avantura.

Dobrodošli svi. Veselim se našem zajedničkom druženju i rastu!

Više informacija: www.psihoterapija-rijeka.com,  091/251 3748

Profesionalna pomoć za probleme osobne i emotivne prirode

Rezervirajte termin        Pošaljite upit

Sviđa vam se članak? Pretplatite se na besplatan newsletter.