fbpx

Nije važno odakle ćeš krenuti

PSIHOTERAPIJA I TERAPIJSKO PISANJE ON-LINE

 

Možda ste iskusili nasilje? Ili prijevaru? Imate li traumu koju ne možete zaboraviti? Bliska osoba povrijedila vas je? Imate li osjećaj da se stalno

vrtite u krug? Sve ste već pokušali i ništa ne pomaže. Pisanje je izvrstan način oslobađanja nakupljenih emocija. Terapija pisanjem pomogla je

brojnim ljudima da se lakše nose s osobnim traumama i iznimno teškim životnim iskustvima. Ne morate biti vješti u pisanju kako biste pokušali.

Dovoljno je služiti se tipkovnicom. Program je posebno prilagođen vašim potrebama i svi su sadržaji povjerljivi. Korak po korak, kroz sedam tjedana

vodimo vas izvan osjećaja žrtve, povrede ili traume putem terapijskog pisanja i psihoterapijske analize.

Pročitaj više

Ples s nepredvidljivošću

„Strah je neprihvaćanje neizvjesnosti. Ako prihvatimo neizvjesnost to postaje avantura“. Rumi

 

Malo tko može ostati ravnodušan na povećanje brojki zaraženih Covidom posljednjih dana.

Pitamo se kako će izgledati jesen? Kako će djeca u školu? Hoćemo li imati posao? Što ako se razbolimo? Što ako se razboli netko od ukućana? Što ako ćemo trebati u samoizolaciju? Briga i strah su zamijenili osjećaj sigurnosti, koji od početka pandemije, nemamo. Pokušavamo imati stvari pod kontrolom, biti oprezni, ne izlagati se opasnosti, promišljati, štiti, nositi maske, dezinficirati ruke. Kontrolirati život.

Pročitaj više

Kuda idem?

„Najvažnija stvar koju možemo dati svojoj djeci su korijeni i krila.“

Odgovori na pitanja „odakle dolazim?“ i „tko sam?“ uveliko utječu na odluke i izbore koji odgovaraju na pitanje „kuda idem?“ To pitanje odnosi se na viziju nas kakvi želimo biti u budućnosti. Kojim poslom se želimo baviti? Kakvog partnera/partnericu biramo? Želimo li imati obitelj ili ne? Kako ćemo provoditi slobodno vrijeme? Koliko ćemo zarađivati novaca i na što ćemo ga trošiti? Želimo li ulagati u sebe ili vanjske, materijalne stvari?

Pročitaj više

Tko sam – pitanje identiteta

Odgovor na pitanje tko sam pitanje je identiteta i kao takvo vrlo važno u našem životu. Identiteti nas određuju. Ima ih više od jednoga: rodni, spolni, seksualni, nacionalni, profesionalni itd.

Ako smo si dali jasan odgovor na pitanje odakle dolazim onda ćemo lakše odgovoriti na sljedeće pitanje. Tek kada smo svjesni tko su naši preci, odakle su, kakvi su, koje su njihove dobre i loše strane i što smo naslijedili od njih, velikim dijelom imamo i odgovor na pitanje tko sam.

Pročitaj više

Zašto je važno istražiti svoje korijene?

Odakle dolazim? Tko sam? Gdje idem? Stručnjaci kažu da su to tri najvažnija pitanja u životu čovjeka. Mnogi od nas imaju problem s barem jedim od ova tri pitanja. Zbog toga se naš život ponekad može činiti besmislenim. Zato im se u psihoterapiji daje posebni značaj. Psihoterapijski proces najčešće počinje razvojnim istraživanjem. To znači da se moramo vratiti u prošlost, čak i prije rođenja osobe. Nije svejedno u kakvoj smo obitelji odrasli, to znamo. Međutim, isto tako, važno je u kakvoj obitelji su odrasli naši roditelji. Odavno je u literaturi poznat transgeneracijski prijenos nasilja. Ali transgeneracijski se prenosi mnogo obrazaca i zato je važno dobro ih istražiti.

Pročitaj više

Lažna Ličnost

Oko druge godine života dijete počinje stjecati pojam o sebi. To je onaj trenutak kada sebe počinje oslovljavati s „ja“. Prestaje se obraćati sebi u trećem licu jednine i zvati se imenom. Prepoznaje sebe u ogledalu i svjesno je da je odvojeno od drugih bliskih osoba, posebno majke.

Pročitaj više

Grupa podrške

Obitelj ne možemo birati. Prijatelje možemo i biramo. Oni sretniji imaju i članove obitelj i prijatelje s kojima mogu razgovarati. Dobra prijateljstva njegujemo i držimo ih kao malo vode na dlanu. Ponekad pomaže istresti prijateljici svoje muke u razgovoru uz kavu. Nakon toga se osjećamo bolje. Ali ne zadugo. Osim toga, prijateljstvo je dvosmjerna ulica. Nije lijepo druge drage ljude koristiti kao kante za svoj emocionalni otpad. Postajemo dosadni, naporni, prijatelji nas počinju izbjegavati. Osim toga, prijatelji su skloni dijeliti savjete. A savjeti često ne djeluju.

Pročitaj više

Online Grupa Podrške

Sretna sam što vas mogu pozvati da se priključite jesenskoj online grupi podrške tijekom koje ćemo se družiti skoro tri mjeseca. Očekujem da ćemo zajedno puno naučiti, povezati se, smijati se i tako lakše prebroditi individualne i kolektivne teškoće. U društvu je sve lakše, zato ne propustite priliku! 

Pročitaj više

Čitalački Online Klub (Biblioterapija)

O BIBLIOTERAPIJI

Obožavate li čitati? Pitate se zašto plačete dok čitate iako vam se to rijetko događa u stvarnom životu? Skloni ste analizirati sebe i druge? Ne volite površnost svakidašnjeg života? Život vam se odvija prebrzo? Upali ste u kolotečinu? Imate osjećaj kako gubite kontakt sa sobom? Nemate previše vremena? Živite daleko od velikog grada? Dobro se služite Internetom? Ako je većina vaših odgovora potvrdna možda je ovaj program za vas!

Pročitaj više

Ovisnost o kupovanju

Na konzumerizam se gleda više kao na društveni fenomen nego na psihološki poremećaj koji se manifestira kompulzivnim kupovanjem. U svojoj biti to je ovisnost. Osoba koristi stvari ne zbog funkcionalnosti nego zbog posjedovanja kao i zbog stvaranja nerealne slike o sebi. Na žalost, takvo ponašanje podržavaju mediji, reklamne kampanje, veliki trgovački centri, korporacije, banke i eksponirane javne osobe.

Pročitaj više
Page 1 of 3123